divendres, 20 d’agost de 2010

Declaracions d'un veterà de guerra nordamericà

Si cliqueu en el títol de l'article, es trobareu amb el vídeo de les declaracions d'un veterà de la guerra de l'Iraq, les seves impressions, els seus sentiments i les reflexions al voltant de la guerra, que val la pena escoltar-les i donar-hi difusió.
Ens les ha fet arribar Raquel Jiménez.
Gràcies, Raquel.

2 comentaris:

 1. La veritat, què és la veritat? deia Òscar Wilde que la veritat només eixia en la conversa quan ja només quedava ell a soles a la taula.
  Què hi podem fer sense caure en unes altres mans, en les mans del ideal, només deixe aquesta pregunta, les paraules són molt poca cosa per explicar allò real, el que subjau en els actes dels bàrbars, clar què són els bilionaris els que mouen el món, i gràcies a ells i amb unes quantes guerres entre gent que no es coneix enviada per gent que es coneix que deia Paul Verlaine seguim amb un món ple de coses innecessàries però que creiem necessàries, però què seria un món sense? Potser un món com en la pel·lícula de "The postmann", un món on els soldats, els xicotets líders reclutarien gent per llurs interessos més amagats, la llei és l'únic que devem conservar, la llei i la llibertat, per damunt de tot, i malgrat perdre terreny econòmic no deixar-nos endur per guerres que no ens van ni ens venen, només per guanyar una partida d'escacs, per posar un peó allà o ací, un peó d'un gambit, d'una partida ja perduda fa molt de temps.

  Bé us deixe per hui, m'ha agradat el vídeo, però cal mirar-s'ho des de qui ja ha viscut la Història i la URSS, i la Xina de Mao i l'Alemanya de Hitler, amb molta precaució.
  Precaució, eixa és la paraula que hauríem de fomentar.

  ResponElimina
 2. És Paul Valery qui ho deia. Disculpeu.

  ResponElimina